Valitsus toetab EKA uue hoone rajamist

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu maantee 1 kinnistule kavandatud EKA uue hoone projekt.
Tartu maantee 1 kinnistule kavandatud EKA uue hoone projekt. Foto: EKA

Teisipäevasel valitsuskabineti istungil otsustasid ministrid, et riik toetab Eesti Kunstiakadeemia (EKA) hoone rajamist, millises summas ja millal, otsustatakse kui EKA esitab taotluse rahastuse saamiseks.

Haridus- ja teadusministeeriumi avalike suhete osakonna juhataja Argo Kerb ütles Postimehele, et tegu oli  põhimõttelise otsusega ning seetõttu ei ole EKAle seatud ka tähtaega taotluse esitamiseks. «Kas rajatakse uus hoone või renoveeritakse mõni vana, on EKA otsustada.»

Algselt pidi EKA uue õppehoone ehitama Tallinnasse Tartu maantee 1 kinnistule. Ehitusprojekti eelarve oli 28,9 miljonit eurot, 12 miljoni euroga pidi projekti toetama sihtasutus Archimedes ning pea kümne miljoniga Eesti riik.

Uus hoone põhjustas aga mitmeid lahkehelisi - Archmedes loobus projekti rahastamisest kuna kahtles, kas EKA jõuab struktuuritoetuste kasutamiseks ette nähtud ajaga ehk 2015. aasta augustiks projekti ellu viia. Lisaks esitas kohtuse detailplaneeringu tühistamiseks avalduse Tartu maantee 1 naaberkinnistu omanik.

Mullu juunis teatas EKA, et küsib pakkumisi uue õppehoone rajamiseks sobivate kruntide kohta Tallinna kesklinnas, et kõiki alternatiive kaaludes valida välja parim asukoht uue õppehoone paiknemiseks. Oktoobris otsustas kunstiakadeemia nõukogu jätkata võimalusel uue hoone rajamist Tallinna kesklinnas asuvale Tartu maantee 1 krundile.

Tänavu jaanuaris otsustas valitsus EKA hoonele mõeldud 10 miljonit eurot jaotada ümber muudele haridusprojektidele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles