ÜRO: maailmas on üle 230 miljoni migrandi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liibüast tulnud Aafrika migrandid Linosa väikesaarel.
Liibüast tulnud Aafrika migrandid Linosa väikesaarel. Foto: SCANPIX

Sisserändajate arv maailmas on tõusnud üle 230 miljoni, neist suurim osa elab USAs, Lääne-Euroopas ja Pärsia lahe naftariikides, ütles ÜRO kolmapäeval.

Aastal 1990 oli kodumaalt lahkunute arv 154 miljonit, 2013. aastaks on see kerkinud 232 miljonini ning üha suureneb rikastes riikides elavate migrantide osakaal, ilmneb maailmaorganisatsiooni raportist.

Üle poole kõigist maailma migrantidest elab vaid 10 riigis. Edetabelit juhib USA 46 miljoni inimesega. ÜRO andmetel on Ühendriikides 13 miljonit sisserändajat Mehhikost, ligikaudu 2,2 miljonit on sündinud Hiinas, 2,1 miljonit Indias ja kaks miljonit Filipiinidel.

Venemaal on 11 miljonit sisserändajat, Saksamaal 10, Saudi Araabias üheksa, Araabia Ühendemiraatides ja Suurbritannias kaheksa miljonit. Järgnevad Prantsusmaa, Kanada, Austraalia ja Hispaania rohkem kui kuue miljoni immigrandiga.

Sisserändajad moodustavad kuni 10,8 protsenti rikaste ja vaid 1,6 protsenti vaesemate riikide elanikkonnast.

ÜRO andmetel on rahvusvaheliste migrantide osakaal rikaste riikide elanikkonnast kasvanud, kuid jäänud vaestes riikides peaaegu muutumatuks.

Seevastu ligi 90 protsenti maailma 15,7 miljonist põgenikust ootab oma saatust vaesemates riikides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles