Naise peale pahane mees tegi majale pommiähvarduse

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei.
Politsei. Foto: Risto Mets / Postimees

Kohus mõistis tingimisi vangi noore mehe, kes tegi suvel Kuressaares pommiähvarduse, kuna elukaaslane ei lasknud teda majja sisse.

Kohtuotsuse järgi helistas mees (22) 30. juunil seitse minutit pärast keskööd häirekeskuse lühinumbrile 112 ja teatas, et Kuressaare linnas asuvas majas on pomm, kirjutab Meie Maa.

Kõnega soovis mees segada teda tuppa mitte lasknud elukaaslast, kuid häiris ka teiste isikute avalikku kindlustunnet ja üldist õigusrahu.

Väljakutse peale sõitsid kohale päästeteenistuse ja politsei sõidukid. Hoones viibivate inimeste evakueerimiseks siiski ei läinud, sest mees tunnistas politseinikele oma kõne eesmärki ning ütles, et pommi tegelikult majas ei ole.

Kohus tunnistas mehe süüdi lõhkeseadeldisega ähvardades toime pandud avaliku korra raskes rikkumises ning mõistis talle karistuseks kuus kuud vangistust tingimisi poolteiseaastase katseajaga. Lisaks peab mees maksma riigituludesse 480 eurot sundraha ja 108 eurot kaitsjatasu. Kohus võimaldas mehel maksta kogu raha aasta jooksul 49 euro kaupa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles