Ansip nimetas peibutusparte pseudoteemaks ja kritiseeris ajakirjandust

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Andrus Ansip.
Peaminister Andrus Ansip. Foto: Mihkel Maripuu

Peaminister Andrus Ansip kritiseeris valitsuse tänasel pressikonverentsil ajakirjandust, öeldes, et kohalike valimiste peibutuspartide teema asemel tuleks keskenduda Sotsiaaldemokraatliku Erakonna valimisreklaamipettuse uurimisele.

«Minu meelest on see praegusel hetkel suuresti pseudoteema,» ütles Ansip peibutuspartide teemat kommenteerides. «Enamasti on Euroopa riikides lubatud kõigil kandideerida, see on kõigi inimeste põhiseaduslik õigus ja seda naeruvääristada, halvustada ei ole minu meelest õige.»

«Mulle tundub, et Eesti puhul on praegu suuresti tegu väga oluliselt teemalt tähelepanu kõrvale juhtimisega,» jätkas peaminister. «Minu meelest on teema, millega ajakirjandus peaks tegelema, Sotsiaaldemokraatliku Erakonna valimisreklaami pettus, millest on ainult poolt üritatud kuidagi seletada, teine pool on täiesti seletuseta.»

Peaminister lisas, et uurimiseks on materjali küll ja küll, kuid ta ei näe, et ajakirjandus oleks teemast kinni haaranud. «Ma ei näe seda, et meil ajakirjandus tõepoolest oleks objektiivne, aus ja püüdleks tõe poole,» kritiseeris Ansip.

Valitsusjuht lisas, et talle tundub, et viimase aasta või enamagi jooksul on kohati mõned ajakirjanikud mugandunud, loobunud tõe otsija rollist ja hakanud käituma kas viienda parlamendierakonnana või veelgi halvemal juhul mõne nelja parlamendierakonna suuvoodri ja sabarakkudena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles