Obama kutsus Karzaid üles korruptsiooni välja juurima

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hamid Karzai
Hamid Karzai Foto: AFP / Scanpix

USA president Barack Obama helistas esmaspäeval Afganistani kolleegile Hamid Karzaile, õnnitles teda tagasivalimise puhul ja kutsus ühtlasi üles riigis korruptsiooni välja juurima.


Obama sõnul on kahe riigi vahelises koostöös algamas uus peatükk ja teha on vaja varasemast palju tõsisemaid pingutusi, sealhulgas ka korruptsiooniga võitlemisel.

USA president tõi eraldi välja, et soovib näha ühiseid pingutusi Afganistani julgeolekujõudude väljaõppe kiirendamiseks.

«Karzai kinnitas mulle, et mõistab praeguse ajahetke olulisust. Kuid tõde ei saa olema mitte sõnades, vaid tegudes,» lisas Oabama.

Valge Maja kuulutas esmaspäeval Hamid Karzai Afganistani legitiimseks juhiks. Ühtlasi teatas Valge Maja pressiesindaja Robert Gibbs, et president Obama otsust lisavägede kohta on oodata mõne nädala pärast.

Ühendriigid õnnitlesid Hamid Karzaid «ajaloolise» tagasivalimise puhul Afganistani presidendiks ja ootavad koostöö jätkumist, teatas juba varem päeval USA saatkond Kabulis.

«Me õnnitleme president Karzaid tema võidu puhul ajaloolistel valimistel ja ootame koostööd tema, uue administratsiooni, afgaani rahva ja meie partneritega rahvusvahelises üldsuses, kes toetavad Afganistani edusamme institutsiooniliste reformide, julgeoleku ja õitsengu edendamisel,» teatas saatkond.

Saatkond tervitas sõltumatu valimiskomisjoni otsust mitte korraldada teist valimisvooru pärast Karzai ainsa vastaskandidaadi Abdullah Abdullah' loobumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles