Kuressaarlased on hädas jultunud rebastega

Urmas Seaver
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rebane Elistvere loomapargis.
Rebane Elistvere loomapargis. Foto: Margus Ansu

Kuressaare linnavalitsusse pöördunud linlase sõnul on sealsed rebased muutunud üha julgemaks ning neil on kombeks inimesi jälitada ning hoovidest asju laiali tassida.

«Mind hirmutavad järjest rohkem julgeks muutunud rebased, kuna nende käitumine on muutunud,» tsiteeris ajaleht Oma Saar linlase pöördumist. Tema sõnul on rebastel kombeks inimesi jälitada, nad tassivad laiali hoovides olevaid asju, sealhulgas laste mänguasju.

«Eks see (linnarebased) mingil määral on probleemiks küll,» ütles Kuressaare linnaarstilt Juri Zabellevitš. «Kodaniku konkreetse pöördumise kohta ütlen, et selles hoovis on rebane käinud, aga seal ei ole ka näiteks aeda ümber.»

Tema sõnul linnas teatavasti jahti pidada pole võimalik, kuid linnavalitsus on lasknud rebaseid ka kinni püüda ja neid metsa tagasi viinud.

Ajaleht Meie Maa aga kirjutas, et rebased pistsid Roomassaare kandis suvel nahka mitme pere maasikad, pirnid ja õunad ning käivad nüüd öösel majade akende all haukumas.

«Algul oli küll suur hirm, kui seda haukumist öösel kuulsin, sest see polnud päris koera haukumine, vaid rohkem inimese röögatuse moodi,» meenutas Talve tänaval, Roomassaare karjamaa läheduses elav Ellen Kask.

Naise sõnul külastab neid pidevalt üks kindel rebane ja ta on neile juba nagu kodulooma eest. «Ta ei karda koeri ega midagi,» lisas Kask. «Abikaasa kükitas suvel peenra juures ja korjas maasikaid, kui tundis, et keegi tonksab teda vastu selga. Ta vaatas selja taha ja seal oli meie rebane.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles