Eelnõu keelab vaestel erakondadele suurannetusi teha

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui Postimees Keskerakonna suursponsorit 2005. aastal Veiko Võrku kodust otsimas käis, öeldi sealt, et mees on tööl Tehvandi spordikeskuses. Seal aga samuti meest ei olnud, ka keeldus ta telefonis igasugustest kommentaaridest.
Kui Postimees Keskerakonna suursponsorit 2005. aastal Veiko Võrku kodust otsimas käis, öeldi sealt, et mees on tööl Tehvandi spordikeskuses. Seal aga samuti meest ei olnud, ka keeldus ta telefonis igasugustest kommentaaridest. Foto: Peeter Langovits

Erakonnaseadust muutev eelnõu sisaldab punkti, mis keelab parteidele annetamise füüsilistel isikutel, kelle varanduslik seis ei vasta annetuse suurusele. 


Vabariigi Valimiskomisjon saab kahtluse korral selle tuvastada andmeid kontrollides, muuhulgas maksu- ja tolliametist andmeid isiku varalise seisu kohta küsida või isikut küsitleda, seisab eelnõu seletuskirjas.

2005. aastal, eelmiste kohalike omavalitsuste volikogude valimiste aegu hakkasid riigikogulaste ja ärimeeste kõrval Keskerakonna annetajate ridades silma kaks avalikkusele tundmatut Otepääl Käärikul elavat meest, kes kumbki andsid erakonnale 100 000 krooni.

See parteitute lihttööliste Mati Kopli ja Veiko Võrgu käik tekitas toona avalikkuses küsimusi, kas tõesti andsid lihtsad inimesed ligi poole oma aastasissetulekust heast tahtest mõnele parteile või kasutati neid tankistidena.

Justiitsministeerium saatis täna kooskõlastusringile erakonnaseaduse ja sellega seonduvalt teiste seaduste muutmise seaduse eelnõu. 

Loe lisa! Lihttöölised annetasid parteile 200 000 krooni

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles