Vene diplomaadid ei maksa Helsingis parkimistrahve

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Helsingile Olümpiastaadioni tornist
Vaade Helsingile Olümpiastaadioni tornist Foto: Peeter Langovits

Soome pealinn on hädas liiklustrahvide tasumisest eemalehoidvate välisriikide diplomaatidega, kelle hulgas paistavad eriti silma Venemaa esindajad.


Politsei on CD-tähekombinatsiooniga autodele kirjutanud sel aastal välja 600 trahvi, neist 80 on ka ära makstud, vahendas portaal www.vartti.fi.

Helsingi linnal on jäänud saamata enam kui 21 000 eurot ehk vähemalt 329 000 krooni.

Vene diplomaatide sõidukitele oli septembri lõpu seisuga kirjutatud välja 108 trahvikviitungit, kusjuures mitte ühtegi pole ära makstud.

Mustas nimes hoiab teist kohta Lõuna-Korea, mille diplomaatidele on tänavu väljastatud 42 trahvikviitungit. Eelmise aasta üheksa kuuga kogusid nad neid vaid 15.

Slovakkia diplomaadid, kes eelmise aasta kolme kvartaliga kogusid üle 30 parkimistrahvi, on sel aastal saanud neid vaid 13.

Selles, et välisriikide diplomaadid ei taha trahve maksa, pole midagi uut. Elu on näidanud, et parkimistrahvidest makstakse igal aastal ära vaid kümnendik.

Liiklustrahvide tasumise osas moodustavad omaette klassi Ameerika Ühendriigid. Näiteks sel aasta saadud 16st parkimistrahvist on vaid üks jäänud maksmata. Eelmisel aastal maksid ameeriklased 22st trahvist ära 18.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles