Geid soovivad partnerlusseadust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seksuaalvähemuste loosung
Seksuaalvähemuste loosung Foto: Peeter Langovits

Mittetulundusühingud Eesti Gei Noored (EGN) ja Seksuaalvähemuste Kaitse Ühing (SEKÜ) alustasid ühist kampaaniat partnerlusseaduse vastu võtmiseks.

Algatuses osalenute toetuse alusel koostatakse seksuaalvähemuste arvamust kajastav pöördumine justiitsministeeriumile, kes ootab inimeste seisukohti antud küsimuse regulatsiooni vajalikkuse kohta hiljemalt 1. detsembriks sel aastal.

«Algatus põhineb sel sügisel ilmunud analüüsil mitte-abieluliste kooselude kohta,» selgitas EGNi pressiesindaja Madle Saluveer. «Analüüs näitab selgelt, et antud hetkel on Eesti seadusandlus puudulik osas, mis puudutab samasooliste isikute vahelist õiguslikku regulatsiooni.»

SEKÜ esindaja Reimo Mets juhtis tähelepanu mitmetele probleemidele, millega samast soost partneritega paarid seadusliku regulatsiooni puudumise tõttu kokku puutuvad: «Samasoolisel partneril ei ole õigus seaduslikuks haiglavisiidiks oma kaaslase juurde, samuti on probleeme laenulepingutega ja vara jagamisega ning ka paljud teised sotsiaalsed hüved ja tagatised vajavad samamoodi reguleerimist nagu abielus olevate isikute vahel.»

«Meie ühine seisukoht on, et Eestis on vajalik vastu võtta partnerlusseadus,» rõhutas Mets.

Seksuaalvähemused ootavad avaldusega liituma kõiki inimesi, kes leiavad, et Eestis peaks kahel täiskasvanud inimesel olema õigus ja garantii seaduslikult oma suhet registreerida olenemata nende seksuaalsest orientatsioonist.

Oma toetust saab kinnitada allkirjaga aadressil www.egn.ee/nyyd.

Ühine pöördumine koos kogutud allkirjadega antakse justiitsministeeriumile üle 1. detsembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles