Aasta prokuröriks valiti Triin Bergmann

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Triin Bergmann
Triin Bergmann Foto: Liis Treimann

Täna tunnustatakse prokuratuuri 91. aastapäeva pidulikul aktusel Aasta Prokuröri tiitliga riigiprokurör Triin Bergmanni.


Triin Bergmann on riigiprokurör, kelle juhtimisel on menetletud, kohtusse saadetud ning seal jõustunud kohtulahendini jõudnud mitmed keerukad siseriiklikud ning rahvusvahelised kriminaalasjad. Ka praegu juhib Triin Bergmann väga mahukate kriminaalasjade kohtueelset menetlust ning kaitseb oma seisukohti kindlalt kohtus, teatas riigiprokurör.

Riigi peaprokurör Norman Aasa sõnul on Triin Bergmann riigiprokurör, kes on viimastel aastatel juhtinud mitmeid keerulisi ning suure avalikkuse tähelepanu all olnud kriminaalmenetlusi. «Sellistes juhtumites nõuab tõe väljaselgitamine, vajalike tõendite kogumine ning kohtus oma seisukohtade kaitsmine prokurörilt häid teadmisi, meelekindlust ja suurt töövõimet. Minu hinnangul on need omadused Triin Bergmannil olemas ning seetõttu on just tema kolleegide poolt valitud Aasta Prokuröriks.»

Triin Bergmann on töötanud prokuratuuris erinevatel ametikohtadel alates 2000. aasta kevadest. Selle aja jooksul on teda korduvalt tunnustatud teenistuskohustuste silmapaistvalt hea täitmise eest.

Prokuratuuri Aasta Ametniku tiitli pälvis Riigiprokuratuuri avalike suhete talituse nõunik Carol Merzin, kes on edukalt korraldanud mitmeid prokuratuuri üritusi. Käesoleva aasta septembris vastutas Carol Tallinnas toimunud Eurojustice konverentsi korraldamise eest.

Lisaks tunnustas riigi peaprokurör ka teisi parimad prokuröre. Nendeks on Lõuna Ringkonnaprokuratuuris ringkonnaprokurör Ene Timmi ja prokuröri abi Margus Lellep, Lääne Ringkonnaprokuratuuris ringkonnaprokurör Elle Keeman, Viru Ringkonnaprokuratuuris ringkonnaprokurör Rita Hlebnikova ning Põhja Ringkonnaprokuratuuris ringkonnaprokurör Anneli Lumiste ja prokuröri abid Loreta Tšurilova ja Eneli Pau.

Tublimate prokuratuuri ametnikena tunnustati Riigiprokuratuuri haldusosakonna varahalduse ja infosüsteemide talituse juhatajat Tiia Tüvit, Lääne piirkondliku talituse juhatajat Heda Aasa, Põhja piirkondliku talituse referenti Rein Valdnat ja autojuhti Vello Sillandit, Lõuna piirkondliku talituse vanemreferenti Anne Miljanit ja Viru piirkondliku talituse vanemreferenti Kaidu Rüütelit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles