Aasta naiseks valiti Aet Maatee

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasta naise tiitli sai tänavuse üldlaulu- ja tantsupeo korraldaja Aet Maatee.
Aasta naise tiitli sai tänavuse üldlaulu- ja tantsupeo korraldaja Aet Maatee. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti Ettevõtlike Naiste Assotsiatsioon (EENA) valis täna Pärnus korraldatud pidulikul üritusel tänavuseks aasta naiseks üldlaulu- ja tantsupeo korraldaja Aet Maatee.

Tiitli nominendid olid tänavu ka võimlemisklubi Piruett rühmvõimlejate treener Mall Kalve, moekunstnik ja keskkonnasõbraliku eluviisi propageerija Reet Aus, Otepää Lihatööstuse looja Maie Niit ning Tõrva laulustuudio asutaja Maie Kala.

Aet Maateed iseloomustati kui laulupeo kultuuri ja väärtusi hindavat naist. 2009 aasta laulu- ja tantsupidu «Üheshingamine» oli pidu, mida peavad parimaks paljud osalejad ja pealtvaatajad.

«Kui meie ümber ühiskonnas on keerulised ajad, siis otsitakse leevendust ja ma usun, et seda see inimeste kogunemine peegeldaski,» ütles Maatee. «Viimane aasta, kui mitte rohkem, on majanduse ümber olnud üsna palju stressi ja keskkond meie ümber on pigem kurjakuulutav. Me kõik vajasime oma hingele palsamit,» lisas ta.

Aet Maatee lõpetas Tallinna pedagoogikaülikooli kultuurharidusteaduskonna 1984. aastal ning oli Tartu Ülikooli filosoofia teaduskonna kultuurikorralduse magistrant. Kuni 1998. aastani töötas Aet Maatee Pärnumaa maavalitsuses, peale seda Kultuuriministeeriumi kunstide osakonna juhataja asetäitjana. Alates 1. septembrist 2003 töötab Aet Maatee Eesti Laulu- ja Tantsupeo Sihtasutuse juhatajana.

Varem on aasta naise tiitli pälvinud turismifirma Tallinntuur tegevdirektor, Eesti Turismifirmade Liidu president Daisy Järva, Tartu ülikooli arstiteaduskonna professor Heidi-Ingrid Maaroos, koduloolane Aino Valgma, invasportlane Annely Ojastu, endine Tallinna linnapea ja praegune riigikogu liige Ivi Eenmaa, Tallinna lastehaigla toetusfondi kuraator Liis Klaar, Ellerheina dirigent Tiia-Ester Loitme, Kehra tselluloosi- ja paberivabriku Horizon juhatuse liige Zanna Botvinkina ning AS-i Samelin juhatuse esimees ja tegevdirektor Leida Kikka.

2002. aastal valiti aasta naiseks Tallinna lastehaigla sihtasutuse juhatuse esinaine Merike Martinson, 2003. aastal Birute Klaas ning 2004. aastal pälvis tiitli Marika Mikkelsaar. 2005. aastal valiti aasta naiseks majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi asekantsler Signe Ratso. 2006. aasta naiseks valiti tantsujuht Maie Orav, tunamullu Anna Levandi ja mullu Kauksi Ülle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles