Uus gripp nõudis Lätis esimese inimelu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kommunistide toetaja Moskvas oktoobrirevolutsiooni aastapäeval näomaskiga, millel seisab: «Kapitalism on kahjulikum kui H1N1».
Kommunistide toetaja Moskvas oktoobrirevolutsiooni aastapäeval näomaskiga, millel seisab: «Kapitalism on kahjulikum kui H1N1». Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Lätis registreeriti esimene gripi A(H1N1) (tuntud ka uue gripi ja seagripi nime all) viirusega seotud surmajuhtum, teatas Riia haigla esmaspäeval.


Keskealine naine suri esmaspäeva hommikul, teatas P. Stradinši ülikoolikliinik.

Viiekümneaastane naine käis oktoobri lõpus Kaliningradi oblastis ja sai nakkuse tõenäoliselt reisi ajal. Nädal pärast haigestumist oli naine kodusel ravil, kuid viidi siis ülikoolikliiniku intensiivraviosakonda.

Eelmise nädala jooksul oli tema seisund väga raske ja paranemise märke polnud, teatas haigla.

Lätis on kokku registreeritud 89 A(H1N1) grippi haigestumist, eelmisel nädalal lisandus 52 uut haigusjuhtu. Nagu mujal maailmas, on nakatunud peamiselt nooremad inimesed.

Läti nakkushaiguste keskus (LIC) on teatanud, et tegevusplaan juhuks, kui uue gripi haigete arv hakkab kiiresti kasvama, on olemas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles