Läti: seagripp pole ohtlikum kui tavaline gripp

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaktsineerimine gripipandeemia vastu
Vaktsineerimine gripipandeemia vastu Foto: Reuters / Scanpix

Hoolimata tõigast, et täna registreeriti Lätis esimene gripisurma juhtum, ei ole nn seagripp Läti meedikute hinnangul ohtlikum tavalisest gripist.

Pauls Stradinši-nimelise ülikoolikliiniku intensiivraviosakonna juhataja Peteris Oša ütles BNSile, et gripihaige naine jõudis nende juurde eelmisel nädalal juba väga raskes seisus. Naisel oli gripitüsistusena tekkinud kopsupõletik ning kopsud ei olnud enam peaaegu üldse suutelised patsiendi organismi hapnikuga varustama.

Ošs ei välistanud, et võib-olla oleks naist saanud päästa, kui raviga oleks õigeaegselt alustatud.

Spetsialisti sõnul ei saa kindlalt väita, et H1N1-gripp kulgeb raskemalt kui tavaline hooajaline gripp. Igal gripihooajal tuuakse ülikoolikliinikusse väga tõsiste tüsistustega gripihaigeid ning esineb ka surmajuhtumeid. Tavaliselt surevad eakad ja kurnatud inimesed, kes lisaks põevad mingit kroonilist haigust.

«Tuleb end ravida, mitte grippi nakatununa ringi käia,» manitses arst, lisades, et kõige tõsisem tüsistus ongi just kopsupõletik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles