Rahvaliit jätkab iseseisva erakonnana

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karel Rüütli
Karel Rüütli Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Rahvaliidu juht Karel Rüütli kinnitas Kuku raadio saatele «Päevapilk», et erakonna volikogu otsustas jätkata iseseisva erakonnana.

Rüütli märkis, et Rahvaliit on demokraatlik erakond ja maakonnakonverentsid on toimunud. Enamus maakondi leidsid, et Rahvaliit peab oma missiooni jätkama iseseisva erakonnana.

Rüütli lisas, et Eesti riik ja ühiskond vajab sellist sotsiaalset mõtlevat erakonda, kes ajab hoolivat poliitikat ja seisab eestluse elujõu, regionaalse ning sotsiaalse tasakaalu eest.

Samas kinnitas ta, et Rahvaliit on valmis koostööd tegema kõikide erakondadega, kes leiavad, et neil on kindel ühisosa. Erakonna juht lisas, et praegu ollakse koostööks valmis nii Keskerakonnaga, sotsidega kui ka rohelistega.

«Paremerakondade poliitika on läbi kukkunud. Reformierakonna ning Isamaa ja Res Publica Liidu eesmärk saavutada iga hinna eest Eesti võimalikult kiire liitumine eurotsooniga toob ohvriks rahva tervise ja vara ning Eesti perede ja kohalike omavalitsuste toimetuleku. Kärbitud on haigekassa rahastatavate raviteenuste hinda, vähendatud kohalike omavalitsuste tulubaasi, müüdud Eesti Telekom. Räägitakse ka Eesti Energia ja teiste strateegiliste ettevõtete müügist. Oma kodanike heaolu ja tuleviku nimel tuleb mõelda, kas euro eest makstav hind ilma positiivse majandus- ja tööhõiveprogrammita ei ole liiga kõrge,» seisab volikogu avalduses.

Rahvaliidu volikogu on seisukohal, et praeguste valitsuserakondade lausliberaalne poliitika on viinud ühiskonna majandusliku allakäigu teele ning koos jätkuva tööpuuduse kasvu ja toimetulekuraskuste süvenemisega ka sotsiaalsesse kriisi.

Rahvaliidu volikogu leiab, et sarnase maailmavaatega erakonnad peavad tegema tihedamat koostööd senisest inimkesksema, säästvama, demokraatlikuma ja õiglasema ühiskonna ülesehitamiseks Eestis.

Rüütli teatas, et Rahvaliit moodustab töörühma, et alustada konsultatsioone ja otsida eelkõige koostöövõimalusi. Rahvaliidu volikogu läheb tänase otsusega erakonna kongressile, mis toimub 5. detsembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles