Ministeerium: lubatud on vaid rajamärgistus «A»

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rajatähis «BUS» Estonia puiestee ja Kentmanni nurga juures, kus bussitee lõikub Kentmanni tänavale sõitvate autode teega.
.
Rajatähis «BUS» Estonia puiestee ja Kentmanni nurga juures, kus bussitee lõikub Kentmanni tänavale sõitvate autode teega. . Foto: Peeter Langovits.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi hinnangul on praeguste seaduste kohaselt ühissõidukiraja ainuõige teekattemärgistus tähis «A».

Majandusministeerium vastas keeleinspektsiooni arupäringule uue märgistuse «BUS» seaduslikkuse kohta, et kehtiva teede- ja sideministri määruse kohaselt tuleb liikluskorraldus koostada vastavalt standardile, milles nähakse ühissõidukirada tähistava teekattemärgisena ette vaid tähis «A», teatasid ERR Uudised.

Keeleinspektsiooni nõuniku Hele Pärna sõnul peab ministeerium «BUSi» seadustamiseks muutma teede- ja sideministri määrust nii, et see viitaks värskeimale standardile, mis näeb lisaks märgistusele «A» ette ka «BUSi» kasutamist.

Samas ei muudaks see keeleinspektsiooni rahulolematust «BUSi» suhtes. «Selline lahendus meid ei rahulda, sest «BUS» on vastuolus keeleseadusega,» kinnitas Pärn.

Pärna kinnitusel kaalub keeleinspektsioon transpordiametile ettekirjutuse tegemist, kuid kindla seisukoha kujundab inspektsioon välja lähiajal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles