Eesti saatis USA neonatsi riigist välja

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neonatsid
Neonatsid Foto: AP / Scanpix

Eesti ametivõimud saatsid riigist välja USA neonatsi Craig Cobbi, kes suvel paigutati väljasaatmiskeskusesse.


Kuigi Cobb esitas riigi vastu kohtusse kaebuse, ei takistanud see kodakondsus- ja migratsiooniameti (KMA) pressiesindaja kinnitusel tema väljasaatmist.

«Minu kuriteod on Eesti siseministeeriumi andmeil sisejulgeoleku, ühiskondliku korra, moraalistandardite, tervise ning mõnede muude tähtsate ühiskondlike huvide ohustamine,» ütles Cobb tänavu augustis postituses veebiküljel Podblanc, mis on neonatside versioon videoportaalist Youtube.

USAs vastuolulist kuulsust kogunud Cobb saabus Eestisse 2006. aastal ning ostis sama aasta veebruaris Rapla toonaselt abivallavanemalt Hans Liibekilt 425 000 krooni eest ligi kahehektarilise krundi koos pooliku majaga.

Eesti Ekspress pühendas Cobbile 2006. aasta sügisel pikema artikli, märkides, et Hawaiil sündinud mees on üks USA aktiivsemaid natsipropagandiste, kes jutlustab väsimatult valge rassi ülimuslikkust ja on salvestustehnikaga tihti kohal seal, kus on oodata, et kired lõkkele löövad.

Varem oli äkilise veidriku reputatsiooniga Cobb oma kodukandis Lääne-Virginias politseile silma hakanud, levitades kohaliku kooli lõpupeol skinhead'ide plaate ja jagades kirikus rassistlikke lendlehti, kirjutas Eesti Ekspress.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles