Eesti ei võta enam analüüse seagripile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AP / Scanpix

Alates eilsest ei võeta enam igalt gripikahtlusega patsiendilt analüüsi nn seagripile, sest uus gripp on kujunenud hooajaliseks gripiks.

«See ei ole rahaküsimus, see on epideemiaprotsessi jälgimise tulemus. Sesoonsed gripiviirused levivad samasuguse intensiivsusega, millega levib see uus gripiviirus,» selgitas tervisekaitseinspektsiooni epidemioloogianõunik Kuulo Kutsar intervjuus «Aktuaalsele kaamerale», vahendasid ERR uudised.

Kutsar tunnistas, et asjatundjad ei ole seagripile algusest saadik suurt tähelepanu pööranud, sest viirus osutus üsna tavapäraseks viiruseks ning haiguspildi järgi inimestel ta raskeid vorme esile ei kutsu.

«Haiguspilt on nii sesoonse kui pandeemilise gripiviiruse puhul ühesugune, ravi on ühesugune, vältimisvõtted on ühesugused, seega ei ole siin enam vajadust vahet teha,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles