Teater müürib varaste eemalhoidmiseks aknaid kinni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere teater
Rakvere teater Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Rakvere teatri rekvisiidilattu on hoolimata akende ees olnud jämedatest trellidest viimase kolme nädala jooksul juba kolm korda sisse murtud, vara kaitseks müürib teater nüüd lao aknad kinni.

«Minu kõige jubedam hirm on, kui ühel hommikul avastaks, et mõne lavastuse kõik dekoratsioonid on minema viidud ja etendus tuleb ära jätta,» ohkas Rakveres sarivaraste ohvriks langenud teatri direktor Joonas Tartu Õhtulehele.

Esimese hooga said vargad kõige suurema noosi - teatrimehed olid just lattu viinud hulga tööriistu. Teisel korral kadusid näiteks plekist hoiukastid, alumiiniumist rekvisiidikast ja pikendusjuhtmed, lisaks oli seinalt maha rebitud hulk elektrikaablit ning ära ei põlatud ka pisemat pudi-padi - poodiumijalgu, alumiiniumtorujuppe, trepi metallkäsipuid jms.

Varaste viimane visiit oli kõige kurioossem, mil kaasa viidi teatrile lavastuste rekvisiitidena hädavajalik kraam - näiteks tekstiilist must kohver, must diivanipadi ja hõbedane portsigar, roostevaba nuga, värvitut vedelikku sisaldavad viskipudelid; lavastus «Creeps» jäi näiteks ilma katkisest CD-mängijast, roostevabast termosest, juukselakipudelist, nätsu- ja sigaretipakist ning mängutelefonist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles