Laanet: valitsus muudab politseiniku ameti vähematraktiivseks

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Laanet
Kalle Laanet Foto: Mihkel Maripuu

Endine siseminister Kalle Laanet ütles, et valitsuses kavandatud korrakaitsjate sotsiaalsete tagatiste muutmisega killustatakse vanad ja uued teenistujad ning muudetakse teenistus vähematraktiivseks uutele politseinikele.

«Valitsus kavandab korrakaitsjate eripensionide osas põhjalikke muudatusi,» märkis riigikogu Keskerakonna fraktsiooni liige Laanet.

«Pärast muudatuse jõustumist ei teki õigust eripensionile nendel inimestel, kes alles asuvad soodusõigust andvale ametikohale tööle või kes on teatud kuupäevaks omandanud alla 50 protsendi nõutavast staažist.»

Laaneti sõnul säilivad soodustingimustel või eripensioniõigused inimestel, kes täna juba saavad soodustusi või on täitnud soodustuste eelduseks olevad tingimused.

Keskerakonna fraktsioon pärib sotsiaalminister Hanno Pevkurilt, kas muudatuse jõustudes muutub teenistus vähematraktiivseks noorematele ja uutele teenistujatele?

Samuti soovib keskfraktsioon teada, kui palju hoitakse muudatusega kokku järgmisel kalendriaastal riigieelarvelistest vahenditest.

Lisaks tahavad keskerakondlased teada, kui palju tekib isikuid, kes on asunud teenistusse enne nimetatud muudatust ning kellel on tekkinud õiguspärane ootus saada eripensioni, kuid nüüd sellest õigusest ilma jäävad?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles