Kahjumis Estonian Air asub kulusid kärpima

Marina Lohk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Airi lennukid.
Estonian Airi lennukid. Foto: Toomas Huik

Kahe viimase aastaga 111 miljonit krooni kahjumit teeninud Estonian Air peab lennufirma nõukogu esimehe Olev Schultsi sõnul keskenduma kulude kokkuhoiule.

«Meil tuleb püüda saavutada veelgi suurem efektiivsus, kulusid kokku hoida ja nõudluse nõrgenemise tingimustes proovida ära kasutada kõik need mõistlikud ärivõimalused, mida Estonian Airi hea positsioon koduturul pakkuda saab,» selgitas Schults Äripäevale.

Mõne suurema ja tugevama konkurendiga ühinemist pole Estonian Airis siiski arutatud ning Schultsi sõnul on ühinemiste ja ostmiste-müümiste teema pikaajalise strateegia küsimus ja selle tempo tuleb eelkõige SASi kui suurima aktsionäri poolelt.

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts kinnitas, et uppumisohtu Estonian Airil pole ja kahjum ei anna alust ümber hinnata tema seisukohta, et Estonian Air on Eesti majandusele oluline ettevõte.

Estonian Air teenis mullu 1,4 miljardi kroonise käibe juures 52 miljonit krooni kahjumit, mis on Schultsi sõnul seotud tütarfirma Estonian Air Regional käivitamisega, investeeringutega uutesse turgudesse ning kütuse hinna ootamatult kiire tõusuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles