Luuakse Eesti Filharmoonia

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ERSO kontsert.
ERSO kontsert. Foto: Peeter Langovits

Neeme Järvi asumisega ERSO peadirigendi kohale kaasnevad Eesti muusikaelus mitmed ümberkorraldused, luuakse uus organisatsioon Eesti Filharmoonia, mille all hakkab tegutsema sümfooniaorkester Eesti Filharmoonikud ning pannakse kokku oratooriumikoor.


«Üsna kindlalt võib väita, et Eesti Filharmoonia alla hakkavad kuuluma ERSO, mis nimetatakse ümber Eesti Filharmoonikuteks, Eesti Rahvusmeeskoor ja Hortus Musicus,» rääkis «Aktuaalsele kaamerale» ERSO direktor Andres Siitan, vahendas

ERRi uudisteportaal

.

«Kindlasti ei peaks looma oratooriumikoori täiesti nullist, ja selleks on meil olemas rahvusmeekoor (RAM), on olemas Eesti Filharmoonia Kammerkoor. Ma usun, et just nende kollektiivide baasil koostöös sümfooniaorkestriga peaks saama loodud selline loominguline kooslus, kes suudab neli kuni kuus vokaalsümfoonilist suurvormi aastas välja tuua,» rääkis kultuuriminister Laine Jänes.

Ministri sõnul leitakse selleks raha riigieelarvest, kuid kavas pole hakata juba riigikogule esitatud 2010. aasta eelarvet ümber tõstma hakata, vaid püütakse leida selleks lisavahendeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles