GILD: põllumajanduse väljavaated on head

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne
Pilt on illustratiivne Foto: Lauri Kulpsoo.

Investeerimispank GILD Bankers, mille spetsialistid nõustasid Agrowilli Eesti ühe suurema ja efektiivsema piimafarmi Põlva Agro aktsiate ostu, hindab põllumajanduse praegu investoritele huvitavaks alaks.

GILD Bankersi partner Šarūnas Skyrius kinnitab, et huvi põllumajandussektori vastu püsib: «Toiduainete suure nõudluse ning põllumajandussaaduste tõusvate hindade tõttu on põllumajandus üks väheseid sektoreid, mis investoreid köidab. Peale Vilniuse börsil noteerimist on Agrowill näidanud häid tulemusi, nii nagu ka mitmed teised Ida-Euroopa päritolu põllumajandusettevõtted teistel turgudel nagu näiteks Stokholmis Black Earth Farming ja Trigon Agri ning Frankfurdis KTG Agrar.»



Skyrius lisab, et EBRD ja FAO hinnangul on Ida-Euroopas ning endise N Liidu aladel ohtralt kasutamata põllumajandusliku tootmise potentsiaali, eriti Kasahstanis, Venemaal ja Ukrainas. Neis riikides on viimastel aastatel jäänud sööti tervelt 23 miljonit hektarit kasutamata maad, millest 13 miljonit saaks uuesti tootma panna, ilma et see keskkonda täiendavalt koormaks.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles