Advokatuuri aukohus algatas menetluse advokaat Lusti suhtes

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Advokaat Mare Lust.
Advokaat Mare Lust. Foto: Liis Treimann

Advokatuuri aukohus otsustas algatada aukohtumenetluse kohtuistungil väidetavalt teist osapoolt rünnanud advokaadi Mare Lusti suhtes.

Advokatuur sai Lusti kohta kaebuse isikult, kes väitis, et elatusraha nõude arutelul vastaspoolt esindanud Mare Lust muutus kohtuistungil vägivaldseks ning kasutas ähvardavaid väljendeid. Toimunut filminud kaebaja väitel ründas Lust teda ning lausus sõnad: «Tead raibe, ma annan sulle niimoodi, et sa sured».

Advokatuuri kantsleri Kristel Voltenbergi sõnul arutas Eesti Advokatuuri juhatus 20. oktoobri istungil Mare Lusti kohta esitatud kaebust ning otsustas teha advokatuuri aukohtule ettepaneku aukohtumenetluse algatamiseks.

«Aukohus otsustaski 29. oktoobri istungil alustada aukohtumenetlust. Aukohus arutab vandeadvokaat Lusti kaasust 10. detsembri istungil,» ütles Voltenberg BNSile.

Ta lisas, et aukohus lahendab distsiplinaarsüüteo asja ja teeb otsuse kuue kuu jooksul alates aukohtumenetluse alustamisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles