Välismaa noored puhkavad Kõpu parki koristades

Allan Keian
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kaheksa maailma eri paigust Eestisse kokku sõitnud noort teevad Kõpus mõisa pargis heakorratöid, et nii siinset kultuuri tundma õppida, kirjutab Sakala.

«Ma naudin sellel maal olemist ning töötamist koos kohalike inimeste ja teiste vabatahtlikega,» ütles 24-aastane Inglismaalt pärit Mellisa Kellett, kes eile Kõpu mõisahoone juures oma teist tööpäeva alustas. Neiu rääkis, et noortelaager annab talle kõige parema võimaluse õppida tundma Eestit ning siinseid inimesi, tavasid ja kombeid. Tema kinnitusel saab laagris olles võõrast riiki näha hoopis teisest vaatevinklist kui turismireisil. Kaheksa välismaalt tulnud noort elavad ja töötavad Kõpus 17. augustini. Kõpu vald tagab neile selle aja jooksul toidu ja elamise kohalikus koolimajas. Palka noortele tehtud töö eest ei maksta. Kõpus viibivate vabatahtlike vanus jääb 18 ja 30 eluaasta vahele ning nende kodumaa on Sloveenia, Itaalia, Jaapan, Inglismaa, Prantsusmaa ja Shotimaa. Kõpu vallavanem Tõnu Kiviloo rääkis, et vabatahtlikud on Eestisse saabunud rahvusvahelisi noortelaagreid korraldava noorteühenduse EstYES vahendusel. Tegemist on organisatsiooniga, mis tegeleb noorte kultuurialase vahetusega juba 1991. aastast. Kiviloo avaldas lootust, et tuleval aastal õnnestub mõni siinne noor välismaale laagrisse saata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles