Vangistatud roolijoodikut seadusemuudatus ei aidanud

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik.

Liiklusseaduse muutumise tõttu esimeses kohtuastmes oma vanglakaristuse lühendamise saavutanud roolijoodiku õnn jäi üürikeseks, sest Tartu ringkonnakohus tühistas selle.


Ringkonnakohus tühistas Viru maakohtu määruse Andrus Siku (38) vanglakaristuse lühendamisest ühe aasta võrra ning jõustas otsuse, millega meest karistati kolmeaastase vangistusega, ütles Viru ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Mari Luuk, vahendas

ERR Uudised

.

Alates 1. juulist kehtiva liiklusseaduse järgi loetakse inimene alkoholijoobes olevaks, kui tal tuvastatakse ühes liitris väljahingatavas õhus vähemalt 0,75 milligrammi alkoholi või teatud erandlike eritunnuste olemasolul vähemalt 0,25 milligrammi alkoholi.

Advokaat Anti Aasmaa märkis, et kuna Sikul tuvastati ühel juhul alkoholikoguseks vaid 0,58 milligrammi, siis ei ole see seadusemuudatuse järel käsitatav enam alkoholijoobena ning tema kriminaalvastutusele võtmine selles juhtumis peaks olema välistatud.

Ringkonnakohus aga leidis nagu ringkonnaprokuratuur, et seadusemuudatus ei too automaatselt kaasa juba jõustunud otsuste ümbervaatamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles