Ansip: Savisaar võiks vabandust paluda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Usutluse tegemise päeval võõrustas peaminister Andrus Ansip Toompeal ka kooliõpilasi, kellele valitsusjuht seletas, et hommikuti tullakse teda tööle viima kahe autoga, kuna peaminister on nii suur, et ühte autosse ei mahu.
Usutluse tegemise päeval võõrustas peaminister Andrus Ansip Toompeal ka kooliõpilasi, kellele valitsusjuht seletas, et hommikuti tullakse teda tööle viima kahe autoga, kuna peaminister on nii suur, et ühte autosse ei mahu. Foto: Liis Treimann

Peaminister Andrus Ansip ütles intervjuus Postimehe ajakirjanikule Argo Ideonile, et Keskerakonna esimees Edgar Savisaar võiks vabandada ütluste pärast, milles ta ennustas krooni devalveerimist ja pensionide kärpimist kohe pärast valimisi.

«Savisaar kirjutas sellest mitmel puhul ja mitmes lehes, et Eesti kroon devalveeritakse valimisjärgsel päeval. Ta ju teadis seda. Praegu võiks ta vabandust paluda. Või vähemalt seletada, miks seda ei juhtunud,» ütles Ansip.

«Edgar Savisaar võiks pensionäride ees vabandada - ta ju väitis kindlalt, et ta teab, et valitsusel on pensionide kärpimise eelnõu olemas. Ta ju valetas jälle,» lisas peaminister.

Samuti leidis Ansip, et Tallinna linnapea võiks rahvale seletada, kuidas ikkagi oli põhjendatud 500 000 krooni eest kartulite ja puuhalgude soetamine ning siis neile kartulitele ja halgudele kahe miljoni krooni eest propaganda tegemine. Peaminister rõhutas, et toetub nende arvude puhul meedias esitatud väidetele.

Samas tõi ta välja, et Savisaar näeb maailma valikuliselt - ainult seda, mis talle sellest meeldib. «Ma muidugi ei imesta selle üle, et Edgar Savisaar ei pööra vähimatki tähelepanu sellele, mida Eesti kohta on öelnud Rahvusvaheline Valuutafond, mida on Eesti kohta öelnud Euroopa Komisjon, reitinguagentuur Moody's,» lisas peaminister.

«Tõsi küll, kui riigile antud reitinguga võrreldes paar pügalat kehvem reiting antakse Tallinna linnale, siis seda Moody'se sammu ta märkab. Aga Savisaar kindlasti ei loe ka seda, mida viimati Eesti kohta kirjutas The Economist. Et Savisaar võib elada sellises infosulus, seda ma isegi mõistan,» sõnas Ansip. «Ta lihtsalt näeb maailma valikuliselt. Ta näeb maailma hoopis teistmoodi, ta näeb ainult seda, mis talle sellest maailmast meeldib.»

«Euroopa Komisjon, Rahvusvaheline Valuutafond, Moody's, The Economist millegipärast ei jaga Savisaare arvamust valitsuse läbikukkumisest. Mina ka ei jaga,» kinnitas peaminister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles