Süüdistatava purjutamine jättis kohtuistungi ära

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Pärnu maakohtu Rapla kohtumaja ei saanud reedel alustada protsessi inimelu nõudnud omakohust pidanute üle, kuna üks süüdistatav oli istungil purjus ning teine ei ilmunud kohale.

24-aastane Ivo ei ilmunud protsessile ega teatanud ka selle põhjust, mistõttu väljastas kohus määruse mehe vahistamiseks. Ka 41-aastane Vallo poleks ise istungile jõudnud, kuid politsei otsis ta Raplast üles ja tõi kohtumajja. Paraku kasu sellest polnud, kuna mees oli purjus. Ainsana oli korrektselt kohal kolmas kohtualune, vahi all viibiv 19-aastane Marko.

Kohus määras protsessi uue algusaja 3. oktoobrile.

Ivol, Vallol ja Markol seisab ees kohtutee, kuna politsei uurimisandmetel peksid nad mullu suvel omakohut rakendades surnuks eaka mehe. Raske kuritöö toimus mullu augustis Raplas, kui mehed tarvitasid koos neljanda mehega alkoholi.

«Joomingu käigus tekkis tüli, kuna Ivo, Marko ja Vallo hakkasid neljandat meest süüdistama ühe alaealise neiu väidetavas ahistamises,» ütles Lääne ringkonnaprokurör Aarne Pruus.

Mehed tahtsid joomakaaslast selle eest karistada ning tungisid talle kallale. Pikali paisatud mees sai korduvalt rusika- ja jalahoope pea ning rindkere piirkonda. Peksmisega kaasnesid rasked vigastused.

«Mingil hetkel said peksjad aru, et olid kannatanule tõsiseid vigastusi põhjustanud, ning kutsusid ise kohale kiirabi. Kannatanu viidi meedikute hoole alla, kuid vigastused osutusid liiga rasketeks ja mõni päev hiljem ta suri,» ütles Pruus.

Politsei käivitas kriminaaluurimise ning mehed said süüdistuse eluohtlike vigastuste tekitamises ja surma põhjustamises ettevaatamatusest. Selle eest näeb karistusseadustik ette kuni 12-aastase vangistuse. Varem kriminaalkorras karistatud mehed tunnistasid osaliselt enese süüd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles