Arestimaja põgenik pettis vanglas välja kiirlaenu

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanglatrellid.
Vanglatrellid. Foto: Reuters / Scanpix

Kohus mõistis eile rahalise karistuse kuus aastat tagasi politsei arestimajast põgenenud mehele, kes sai vanglas interneti vahendusel teise isiku nimel laenulepinguid sõlmides üle 10 000 krooni ja solvas pärast vabanemist patrullis olnud politseinikku ning piirivalvurit.

Kohtuotsuse järgi esitas Ragnar 2006. aasta detsembris teise isiku tahte vastaselt internetis laenutaotlused ja sõlmis kiirlaenulepingud AS-iga Bigbank 2520 krooni saamiseks, AS-iga SMS Laen 3000 krooni saamiseks, OÜ-ga Ferratum Estonia 2000 krooni saamiseks ja OÜ-ga Raha 24 3000 krooni saamiseks, kirjutas Meie Maa.

Tänavu 26. juulil kasutas Ragnar Kuressaares Kihelkonna maanteel patrullinud politseikonstaabli ja piirivalvuri kohta ebatsensuurseid väljendeid, olles ise kõrvalistuja patrulli poolt peatatud autos.

Kohus tunnistas Ragnari kokkuleppemenetluse korras süüdi arvutikelmuses ja võimuesindaja solvamises ning karistas teda nende kuritegude eest kokku 10 000 krooni suuruse rahalise karistusega.

Raha tuleb tal ära maksta aasta jooksul. Sellele summale lisanduvad kannatanute hagid, 1800 krooni advokaadikulude katteks ja 6525 krooni sundraha teise astme kuriteo toimepanemise eest.

Viimati karistas kohus Ragnarit 2003. aasta oktoobris röövimise ja Saare politsei arestimajast põgenemise eest kokku kuue aasta ja viie kuu pikkuse vangistusega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles