Pertelsoni spordiklubi ootab pankrotikadalipp

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Pertelson avas vinge spordiklubi
Indrek Pertelson avas vinge spordiklubi Foto: Reporter.ee

Kui judokimonot kandes kuulus Indrek Pertelson absoluutsesse maailma tippu, siis lipsustatud maailmas tabas teda eile tõsine tagasilöök – Pärnu maakohus algatas tema juhitud spordiklubi Arigato suhtes pankrotimenetluse.


See ei tähenda veel Arigato pankrotti, kuid jämeda otsa võtab firmas enda kätte ajutine pankrotihaldur Sirje Tael. Augusti lõpuks peab ta esitama kohtule oma seisukoha – kas ettevõte veab välja või tuleb see võlgade katteks pankrotti lasta ja vara maha müüa.


Spordiklubi rajamist toetanud suurettevõtja Andres Sarri kontsern Eesti Talleks otsustas üsna algusest peale majandusraskustega maadelnud spordiklubi enam mitte päästa.

Pertelson lubab siiski klubi nimel edasi võidelda, üks põhjustest on ka tema isiklik raha, mida ta on klubisse pannud üle kahe miljoni krooni.


«See [pankrotimenetlus] ei vasta ettevõtte olukorrale, aga Talleks on valinud teise tee,» sõnas Pertelson. «Ma näen, et tegevjuhtkonna ja väikeaktsionäride valitud tee on töötanud. Tõsi, see pole küll andnud nii kiiret tulemust, kui oodati.»


Pertelsoni sõnul tehti veel üleeile hilisõhtul Talleksile konkreetne pakkumine. «Minu arust oli see hea ja adekvaatne pakkumine, veel täna [eile] hommikul käisid läbirääkimised, aga ju siis Talleks otsustas teisiti,» sõnas judo olümpiapronks.


Spordiklubi juhi sõnul on praegu klubisse panustamisest huvitatud viis investorit, neist kahel on väga konkreetsed plaanid. «Üks investeerimisotsus võtab aega 3–6 kuud, praegu pole pooltki sellest ajast täis,» selgitas Pertelson. «Kõik siin käinud lääne investorid on öelnud – vau, vinge asi teil, ehkki arvud pole need mis võiks. Sellepärast tulekski välja selgitada edasine lähenemissuund.»


Küsimusele praeguste suhete kohta tema sportlaskarjääri suurelt toetanud Talleksiga vastas Pertelson pärast mõttepausi: «Nugade peal me ei ole, aga praegune valik on minule mõistetamatu. Suhted on kindlasti muutunud.»


Maksu- ja tolliameti andmetel on Haabersti Perespordikeskusel 1,6 miljoni krooni suurune maksuvõlg. Arigatot haldava OÜ Haabersti Pere­spordikeskuse pankrotti laskmiseks tegi juuni algul avalduse põrandalahendusi müüv AS Floorin, avaldusega ühines ka Talleks.


Pärnu maakohtu pressiesindaja ütles toona BNSile, et Floorini nõue Arigato vastu ulatub 329 600 kroonini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles