90-aastast endist natsi süüdistatakse 58 juudi mõrvas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Saksa võimud esitasid täna süüdistuse 90-aastasele mehele, kes kuulus väidetavalt SSi ja mõrvas Teise maailmasõja lõpus 58 juudi sunnitöölist, vahendas BBC.


Kohtualuse nimi pole teada, dokumentides viidati talle vaid kui «Duisburgi pensionärile».

Süüdistuse kohaselt tappis ta töölised nüüd Austriale kuuluvas Deutsch Schützeni külas. Ohvrite säilmed avastati 1995. aastal massihauast.

Süüalune viis koos kaasosalistega 29. märtsil 1945 vähemalt 57 juudi sunnitöölist metsa, «kus nad pidid oma väärisesemed loovutama ja haua ääres põlvitama». «Tema ja teised SSi liikmed lasid juudi sunnitöölised seejärel julmalt selja tagant maha,» ütles prokuratuuri esindaja.

90-aastast meest süüdistatakse veel ühe juudi mahalaskmises, kuna too ei suutnud enam kõndida samal päeval või päev hiljem aset leidnud sundmarsil.

Kohus peab nüüd otsustama, kas protsess saab aset leida. Süüdistataval on aega kaks nädalat, et esitada asitõendeid või paluda kohtul kaasust mitte menetleda, edastas AFP.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles