Uus ja vana president

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täitunud ametiajaga president Lennart Meri ja uueks riigipeaks valitud Arnold Rüütel sammusid eile pisut enne kella kolme Toompea lossi. Meri pidas parlamendis lahkumis- ja temalt ameti üle võtnud Rüütel «troonikõne».

President Arnold Rüütel rõhus Riigikogu ees esinedes sotsiaaltemaatikale, loetledes kolm eelistust oma ametiajaks: rahva iibe ja haridustaseme tõus ning tööpuuduse vähendamine. Ta kinnitas kavatsust aidata kaasa Eesti ühinemisele Euroopa Liiduga, ei maininud aga kordagi Põhja-Atlandi Lepingu Organisatsiooni ehk NATOt.

Lahkuv president Lennart Meri jäi ka eile truuks oma tavale protokolliga improviseerida, kui ajas Toompea lossiplatsile rivistunud ajateenijad segadusse tervitusega, mis ürituse stsenaariumi ei kuulunud.

Meri andis lahkumiskõnet pidades Riigikogule üle põhiseaduse muutmise eelnõu, et kehtestada presidendi otsevalimised ja asutada põhiseaduse kohus.

Õhtul osalesid mõlemad presidendid Arnold Rüütli vastuvõtul Kadrioru väliskunstimuuseumis. Rüütel pakkus kitsas ringis õhtusöögi (PM).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles