Õpilasesindused kiirustavad koolireformi tegijaid tagant

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Eesti Õpilasesinduste Liit (EÕEL) kutsus riigikogu jätkama põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse uue versiooni arutelusid, et hiljemalt kevade alguses jõutaks selle vastuvõtmiseni.

«Tegemist on olulise ja vajaliku uuendusega, mida on oodatud aastaid,» sõnas EÕEL esimees Sille Lukk.

Liit soovitab ka tellida plaanitavate muudatuste hindamiseks vajalikud analüüsid - nende hinnangul vajavad enim uurimist just koolivõrgu muutmine, põhikooli- ja gümnaasiumi lahutamine ning õpetajate valmisolek selliseks muudatuseks.

«Kuna just õpetajad on kandvaks jõuks, siis ei saa olla nii, et teeme uue seaduse, ent koolis jätkub asi samas vaimus,» tõdes Lukk, lisades, et põhikooli ja gümnaasiumi lahutamine ei tohi vähendada ligipääsu keskharidusele, viies kooli õpilastest liiga kaugele.

EÕEL peab samuti oluliseks, et koolid muutuksid oma otsustamises enam demokraatlikuks, mistõttu on oluline suurendada kooli hoolekogu, kujundades sellest senisest nõuandvast kogust koolielu olulisemate küsimuste otsustaja. EÕEL koos Eesti Lastevanemate Liiduga on sellise ettepaneku riigikogu kultuurikomisjonile teinud.

Eesti Õpilasesinduste Liit ühendab Eesti üld-, kutse- ja erihariduskoolide õpilasesindusi, esindades enam kui 100 000 õpilast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles