Loomakaitsjad jätkavad Tsirkusetuuri vastu protestimist

Martti Kass
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loomaõiguslaste protest Pärnus tsirkusetelgi lähedal.
Loomaõiguslaste protest Pärnus tsirkusetelgi lähedal. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Täna ja homme jätkuvad Pärnus Loomade Tsirkuse vastased meeleavaldused, mille eesmärgiks on loomade kasutamise lõpetamine tsirkustes.

«Tsirkuseloomad peavad tuuridel taluma kitsaid olusid treilerites või aedikutes, pidevat ja pikaajalist transporti, ebapiisavat ja ebaloomulikku sotsiaalset keskkonda, müra ning muid nende elu-olu negatiivselt mõjutavaid tegureid,» väidavad liikumise Loomade Nimel eestvedajad.

Liikumise kinnitusel peavad loomad elama ja käituma inimeste soovide järgi mitmeid kuid järjest, minnes vastuollu kaasasündinud keskkonnaspetsiifiliste ning käitumuslike instinktidega.

Eesti loomaõiguslaste liikumise Loomade Nimel on korraldanud loomi kasutavate tsirkuste vastaseid meeleavaldusi ja lendlehtede jagamisi alates käesoleva aasta maikuust.

Samal ajal on Eesti Loomakaitse Selts algatanud metsloomi kasutavate tsirkuste keelustamise eelnõu riigikogus.

Liikumine Loomade Nimel ja Eesti Loomakaitse Selts on avalikkusse poole pöördunud ka ühise loomi kasutavaid tsirkusi tauniva ühisavaldusega.

«Eesti meediaväljaannetes levinud informatsioon loomaõiguslaste algatatud konfliktidest meeleavaldustel ei vasta tõele. Meeleavaldused on rahumeelsed,  eesmärk on kõikide loomi kasutavate tsirkuste keelustamine,» kinnitas ühendus täna.

Meeleavaldused Pärnus, Port Arturi ja tsirkusetelgi kõrval toimuvad täna ja homme.

Järgmised meeleavaldusedtoimuvad 24-27 juulini Hiiumaal, Kärdlas



Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles