Skandaali sattunud vene koolipoiss asendas ministrit pressikonverentsil

Urmas Seaver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Сергей Метлев.
Сергей Метлев. Foto: Peeter Langovits

Venemaa suursaadiku väljaütlemisi tänavu kevadel kritiseerinud koolipoiss Serge Metlev asendas täna valitsuse pressikonverentsil haridus- ja teadusminister Tõnis Lukast.

Kuna peaminister Andrus Ansip sõitis täna Brüsselisse ja valitsuse pressikonverentsil ei osalenud, siis pidi Lukas peaministrit asendama. Lukas andis aga pressikonverentsi hakul kohe ohjad üle Metlevile, kes andis ajakirjanikele ka ülevaate valitsuse istungil täna langetatud otsustest.

Metlev jõudis meediasse tänavu kevadel, kui kritiseeris Venemaa suursaadiku Nikolai Uspenski väljaütlemise, et Eesti koolides toimub mitteavalik venekeelsete õpilaste ahistamine.

Tallinna Mustamäe Reaalgümnaasiumis õppiv Sergei Metlev oli seisukohal, et suursaadiku väited on absurdsed ja saatkond võiks vähem sekkuda Eesti siseasjadesse. Noormees sai esmalt oma koolilt noomida, kuid haridusministri sekkumisel ja Metlevile toetuse avaldamisel tema ees hiljem vabandati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles