Kohtunik on rahulolematu maadevahetusprotsessi aeglase kulgemisega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valeri Lõõnik.
Valeri Lõõnik. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Harju maakohtu kohtunik Valeri Lõõnik on rahulolematu maadevahetusprotsessi aeglase kulgemisega ning tahab kiirendada tunnistajate ülekuulamist.

Täna jätkunud maadevahetuse protsessil kuulas kohus üle vaid ühe tunnistaja, kelleks oli Merko juhatuse liige Veljo Viitmann. Viitmann lausus kohtus, et ei tea midagi maade vahetamisega seotud väidetavatest altkäemaksudest.

Kuna ühtekokku tuleb kohtus üle kuulata vähemalt 150 tunnistajat, avaldas Lõõnik täna soovi, et ühel istungipäeval võiks üle kuulata 15-20 tunnistajat.

Samuti on Lõõnik ja prokurörid eri arvamusel kohtule esitatud tõendite kasutamise üle. Prokurörid sooviksid tunnistajaid koos tõendite esitamisega küsitleda, kuid kohtunik eelistab esmalt tunnistajad üle kuulata ja siis tõendite juurde asuda.

Esitatud süüdistuse kohaselt said maadevahetuse tehingute eest endine keskkonnaminister Villu Reiljan 700 000 krooni eest vara ja soodustusi ning riigi maa-ameti endine juht Kalev Kangur võttis tehingute eest vastu 25 miljonit krooni hüvesid.

Lisaks Reiljanile ja Kangurile kahtlustatakse altkäemaksu võtmises ka endist põllumajandusministrit Ester Tuiksood, kes sai süüdistuse järgi 40 000 krooni eest vara.

Samuti süüdistatakse ärimehi Tullio Liblikut, Toomas Annust ja Einar Vettust altkäemaksu andmises ning Tarmo Pedjasaart altkäemaksu andmises ja altkäemaksu võtmisele kaasaaitamises. ASi Järvevana (endine Merko) ja ASi E.L.L. Kinnisvara süüdistab riigiprokuratuur altkäemaksu andmises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles