Simmi püssid ja suvila lähevad oksjonile

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heete ja Herman Simmi suvemaja Vihterpalu lähedal.
Heete ja Herman Simmi suvemaja Vihterpalu lähedal. Foto: Priit Simson

Pankrotihaldur paneb riigireetur Herman Simmi müümata jäänud püssid madalama alghinnaga taas avalikule enampakkumisele, müüki läheb ka Simmide ühisomandis olev suvila Vihterpalus.


7. detsembril lähevad avalikul suulisel enampakkumisel müüki püss Toz-34 alghinnaga 3000 krooni ja 7000-kroonise alghinnaga püss Marocci koos laskemoonaga. Novembri algul toimunud enampakkumisel jäid püssid müümata, siis olid nende alghinnad 2000 ja 1000 krooni võrra kõrgemad.

Relvad müüakse enampakkumistel eraldi ja enampakkumisel saab osaleda ainult isik, kellel on kehtiv relvaluba.

Pankrotihaldur teatas neljapäeval ka Herman Simmi ja Heete Simmi ühisomandis oleva kinnistu avalikust enampakkumisest alghinnaga 2 000 000 krooni.

Enampakkumisele minev 9556-ruutmeetrine kinnistu asub Padise vallas Vihterpalu külas ning on hoonestatud elamu, sauna, garaaži, lauda ja kuuriga. Suvilaga kaasneb Sampo panga hüpoteek summas 2,86 miljonit krooni.

Kinnistu suuline enampakkumine toimub 18. detsembril.

Kaks nädalat tagasi peetud relvaoksjonil osteti kaks Simmile kuulunud püstolit. Tšehhi püstol CZ-75 müüdi maha 12 000 krooniga ning Walther-9 3000-kroonise alghinnaga.

Herman Simmi pankroti kuulutas maakohus välja tänavu 23. aprillil. Pankrotimenetluse algatamist taotles 12 aasta ja kuue kuu pikkust vanglakaristust kandev Herman Simm ise.

Harju maakohus mõistis 25. veebruaril Herman Simmi kokkuleppemenetluses süüdi riigireetmises ja asutusesisese teabe edastamises ning saatis ta pikaks ajaks vangi.

Kohus mõistis Simmilt välja kaitseministeeriumi tsiviilhagi 20 155 000 krooni ning 1,33 miljonit krooni kuritegelikul teel saadud raha.

Kaitsepolitsei uurimisandmetel edastas endine kõrge riigiametnik Herman Simm Vene välisluurele ligi 13 aasta vältel tuhandeid salastatud dokumente.

Herman Simmi riigireetmisele kaasaaitamises kahtlustatud abikaasa Heete Simmi suhtes lõpetas riigiprokuratuur 23. veebruaril menetluse kuriteokoosseisu puudumise tõttu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles