Lennuk tegi saarlanna pärast hädamaandumise

Martti Kass
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennuki pardal. Foto on illustreeriv
Lennuki pardal. Foto on illustreeriv Foto: Reuters / Scanpix

Selle nädala keskel jõudsid Inglismaalt Woolfestilt tagasi Leisi neiud koos juhendajatega. Reis oli saarlastele kui seiklusfilm: üks neiu ja juhendaja Gilleke Kopamees käisid läbi kolmest Euroopa haiglast ning nende pärast tehti Kopenhaagenis hädamaandumine.

Saarlaste reis algas rahulikult, kuid Inglismaal viibimise teisel päeval võtsid sündmused ootamatu pöörde, kirjutas Oma Saar. Nimelt hakkas üks tüdrukutest järsku köhima. Kaaslased arvasid, et neiu teeb nalja, kuid peagi märgati, et lugu on tõsine.

Saarlased olid oma ööbimiskohas, aga üksinda ning abimehi polnud kusagil.

Esimese ehmatusega ei tulnud kellelegi meelde kiirabi telefoninumber. «Ma ei tulnud selle pealegi, et kõigis Euroopa riikides on see 112,» kommenteeris Kopamees.

Kolmekohaline number leiti kohalikust telefoniraamatust.

Haiglas tehtud analüüside järgi oli tüdruku tervis korras. Neiu jäi siiski meedikute järelevalve alla, kuid arstid lubasid tal osaleda moešõul, mille pärast Inglismaale üldse sõideti.

Ka järgnevatel päevadel oli Saaremaa tüdruku enesetunne hea ning arstid lubasid koju sõita.

Autosõit Newcastle’i lennujaama läks ilusti, lühike lennureis Newcastle’ist Amsterdami samuti.

Hollandi pealinnast Tallinnasse sõites jäi tüdrukul aga jälle hing kinni. Lennukimeeskond andis saarlastele valida, kas tüdruk sõidab hapnikumaskiga poolteist tundi Tallinnasse või tehakse kümne minuti pärast hädamaandumine Kopenhaagenis. Valiti teine variant.

Kopamees jäi koos tüdrukuga Taani, kuid nende pagas ja ülejäänud saarlased jätkasid reisi Tallinna.



Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles