Tool läheb kohtu alla

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Tool
Toomas Tool Foto: Toomas Huik

Ettevõtja Toomas Tool sai lõppenud nädalal süüdistuse aktsiatega manipuleerimises. Varem pole Eestis sellist süüdistust esitatud.


Kui avalikkusele oleks teada kõik tõendid, poleks ilmselt nii palju kahtlejaid, kas süüdistus ka kohtus vett peab. Aga ainsad teadaolevad tõendid on ebamäärased sõnad, et Tool püüdis aktsiahinda alla surudes Arco Vara suuromanikke sundseisu panna.



Väidetavalt püüdsid Arco Vara suuromanikud Richard Tomingas ja Hillar-Peetr Luitsalu mullu suvel firma maha müüa. Nende käes on aktsiate kontrollpakk ja sellele nad ostjat otsisidki. Jääb arusaamatuks, miks Tool neile ei sobinud, kui nad niikuinii tahtsid firmast lahti saada.



Tooli kohtuasi on osa börsifirma pärast peetavast võitlusest. Suuromanike kähmlus muudab niigi nõrga firma veel nõrgemaks. Väikeaktsionärid aga muretsema ei pea – nemad on juba kõik kaotanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles