Rohelised: erakond ei ole lõhenenud

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erakonna Eestimaa Rohelised liikmed, paremal Marek Strandberg.
Erakonna Eestimaa Rohelised liikmed, paremal Marek Strandberg. Foto: Erakond Eestimaa Rohelised

Roheliste peasekretär Ain Kabal lükkab ümber kuuldused erakonna lõhestumisest ning eitab läbikukkumist kohalikel omavalitsuste volikogude valimistel.

Erakonna Eestimaa Roheliste peasekretär Ain Kabal lükkas Kuku raadiole antud intervjuus ümber kuulujutud, et rohelised on lõhenenud, ja lisas, et vastupidi, erakond seisab iseseisvalt püsti, ega kavatse ümber kukkuda või ka lõhki minna.

See, et viimastel valimistel nii hästi ei läinud, tekitab Kabali sõnul pingeid, kuna inimestel on noorele erakonnale suured ootused. Ta lisas, et oma nimekirjaga oldi väljas üksnes kaheksas omavalitsuses. Kui arvestada, et kogu Eestis on 240 omavalitsust, siis see tulemus ei saagi olla parem kui summeeritud valijate häältes koguda veidi üle ühe protsendi, märkis Kabal.

Roheliste peasekretär tunnistas Kukule, et nende kandidaadid said keskmiselt 44 häält kandidaadi kohta, samas sotsid said ühe kandidaadi kohta 45 ja Isamaa ja Res Publica Liit 46 häält. Kui rohelised oleksid olnud esindatuid oma nimekirjaga kõigis omavalitsustes oleks nad väga võimsa tulemuse teinud, lisas Kabal.

Täna kell 11 algab Raplas Erakond Eestimaa Rohelised kolmas korraline Üldkogu, kus kuulatakse ära valitavate kogude ja erakonna Riigikogu fraktsiooni aruanded, valitakse erakonnale uus juhatus ja toimub järgmise kahe aasta arengukava arutelu. Ettepanek on tehtud ka erakonna naiskogu loomiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles