Obama populaarsus Ühendriikides väheneb

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barack Obama
Barack Obama Foto: WENN

Tervishoiureform, majanduskriis ja töötus on veelgi vähendanud USA president Barack Obama populaarsust rahva seas. Kahe värske küsitluse kohaselt on tema tegevusega rahul 48-49 protsenti ameeriklastest, vahendas

Reuters

.


Toetusreiting kukkus sel nädalal esmakordselt alla 50 protsendi piiri. Kolmapäeval avaldatud Quinnipiaci ülikooli uuring leidis, et teda toetavad 48 protsenti ameeriklastest, eile teatas Gallup, et toetajate osakaal on 49 protsenti.

Jaanuaris ametiaega alustades küündis reiting aga 70 protsendini, viimastel kuudel on see langenud 50-60 protsendi vahele.

Populaarsuse vähenemise taga näevad eksperdid ulatuslikku tervishoiureformi, mida Obama koostöös Kongressi demokraatidega läbi üritab suruda. Reformi vastased peavad seda ohuks riigi tulevikule, kuna suurendab lähiaastatel umbes triljoni dollari võrra niigi hiiglaslikku riigivõlga.

Peale selle on paljud ameeriklased mures, kas Obama on võimeline võitlema riigi ees seisvate majandusprobleemide, eriti kasvava töötuse vastu.

Obama on nüüd kiiruse poolest neljas Teise maailmasõja järgne USA president, kes on arvamusküsitluses rahva enamuse poolehoiu kaotanud. Veel kiiremini on reitingus järele andnud vaid vabariiklane Gerald Ford, demokraat Bill Clinton ja vabariiklane Ronald Reagan.

Gallup küsitles 1533 inimest ajavahemikus teisipäevast neljapäevani, veamäär oli neli protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles