Kilk: Reiljani lahkumine annab Rahvaliidule võimaluse

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Kilk.
Rein Kilk. Foto: Peeter Langovits

Ärimees Rein Kilk avaldas arvamust, et kui Villu Reiljan peab pärast süüdimõistva kohtuotsuse jõussejäämist parlamendist lahkuma, annab see Rahvaliidule uue võimaluse.

Kilk rääkis Kuku raadio saates «Keskpäevatund», et praegu toimuvad poliitikamaastikul erinevad katsetused ja proovimised uue erakonna loomise teemal.

«Rahvaliidus ei saa Villu Reiljanist hetkel mööda vaadata kindlasti, kuid kui ta peab parlamendist lahkuma, seob see erakonnaliikmetel käed lahti,» leidis ta.

Kas tegu saab olema uue erakonna loomisega või Rahvaliidu n-ö. «ümbertegemisega», pole tema sõnul selge.

Ajakirjanik Priit Hõbemägi meenutas, et president Arnold Rüütel avaldas suurt usku Rahvaliidu kestmisse ning kas mitte tema ei või olla uue tekkiva poliitilise jõu maskott.

Ajakirjanik Ainar Ruussaar rõhutas, et uus jõud saab siiski tekkida sotside, roheliste ja Rahvaliidu valijate baasil, Rüütel peaks aga konkureerima Keskerakonnaga häälte pärast.

Kilk sõnas, et tema andmeil toimub alles nii uute loosungite kui uute isikute otsimine ning midagi veel paigas pole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles