Strandberg ilmselt roheliste eestkõnelejana ei jätka

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marek Strandberg online-väitlemas.
Marek Strandberg online-väitlemas. Foto: Liis Treimann

Laupäevasel Erakonna Eestimaa Rohelised üldkogul viimaste hulgas juhatusse valitud roheliste esimene eestkõneleja Marek Strandberg enda hinnangul tõenäoliselt eestkõnelejana ei jätka.

«Võib nii oletada küll. Aga mine sa tea,» ütles Strandberg BNS-ile. «Ilmselt muutub minu elu nüüd märksa rahulikumaks.»

Uued eestkõnelejad valib juhatus endi hulgast Strandbergi sõnul mõne nädala jooksul. «Kõigi paberite ja protokollide läbi töötamine võtab oma aja. Meil toimuvad ju kõigi organite valimised üldkogul ühe korraga,» selgitas Strandberg.

Üldkoosolekul valiti lisaks juhatusele ka erakonna aukohus, revisjonitoimkond, arvamuskogu, valimiskogu ja 13 liiget, kes hakkavad kuuluma erakonna volikokku.

Erakonna üldkogul oli Strandbergi sõnul näha, et on palju inimesi, kes olid väga nördinud roheliste tulemuse pärast kohalike omavalitsuste valimisel. «Samas on meie eesmärgiks olnud pigem kohaliku rahvahääletuse võimaluse tutvustamine kui tugeva tulemuse tegemine kohalikel valimistel,» nentis Strandberg.

Strandbergi hinnangul on erakonda ees ootamas põnevad ajad. «Aju-uuringud on näidanud, et on kolm faktorit, mis võivad panna inimesi käituma täiesti ootamatul viisil - need on mänguhasart, raha ja võim. Neurofüsioloogiliste faktorite mõju ei maksa alahinnata,» leidis Strandberg.

Samas ei ole tema sõnul mõtet juhatuse valimise tulemusi ka üle dramatiseerida. «Uuel juhatusel on nüüd võimalus teostada oma poliitikat, samas kuulub uude juhatusse ka mitmeid vana juhatuse liikmeid.»

Laupäeval Rapla maavalitsuse suures saalis toimunud Erakond Eestimaa Rohelised korralisel üldkogul valiti erakonnale uus, kolmeteistkümneliikmeline juhatus.

Juhatusse valiti tagasi Mikk Sarv, Ott Köstner, Andrus Mäesepp, Riho Raassild, Valdur Lahtvee, Marek Strandberg ja Mart Jüssi. Uute liikmetena pääsesid juhatusse Tanel Tammet, Peeter Jalakas, Dagmar Mattiisen, Airi Hallik-Konnula, Peep Tobreluts ja Elmer Joandi.

Valimistoimkonna esialgsete andmete kohaselt sai 229 häälega kõige suurema toetuse senine volikogu esimees Tanel Tammet. Strandberg valiti juhatusse eelviimasena 162 häälega.

Roheliste pressiesindaja teatel on juhatuse liikmete koosseis esialgne, kuna mõned valituks osutunud kandideerisid mitme valitava kogu nimekirjas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles