Vene rikkur ostis Hitleri Mercedese

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hitler paraadautos.
Hitler paraadautos. Foto: http://www.autogallery.org.ru

Tundmatu Vene päritolu miljardär ostis kunagi Adolf Hitleri poolt kasutatud Mercedese mitme miljoni euro eest, vahendas uudisteagentuur AFP Saksamaa ajalehte Express.


Klassikaliste kasutatud autode vahendaja Michael Fröhlich ütles Expressile, et temaga on ühendust võtnud miljardäri esindaja, kes küsis infot selle konkreetse tumesinise Mercedes-Benz 770K saatuse kohta.

Pärast nädalatepikkust uurimist avastas Fröhlich, et auto müüdi II maailmasõja järel Austriasse, siis jõudis ta vahepeal uunikumide muuseumi Las Vegasesse ja lõpuks müüs ühe Baieri õllemagnaadi lesk selle 2008. aastal maha.

«Kolmapäeval sain vihje selle kohta, kellele auto müüdi,» ütles Fröhlich. «See kuulus nüüd erakollektsionäärile ja asus Bielefeldis. Tal oli kuus seda haruldast mudelit.»

Fröhlich ütles, et ta kontrollis auto dokumentide ja vanade fotode põhjal, et tegu on tõesti õige sõidukiga. «Isegi numbrimärk oli õige: 1A 148461,» üles ta.

Seejärel saabuski Saksamaale venelasest ostja, kes ostis kogu kollektsiooni. Hitleri auto üksi maksis 4-10 miljonit eurot (62,5-157 miljonit krooni). «Hitleri uhkus läheb Moskvasse,» ütles Fröhlich. Diktaator ise seda oma eluajal ei suutnud, lisas AFP.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles