Ansip: mida oleks pidanud Ojuland deklareerima?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristiina Ojuland
Kristiina Ojuland Foto: Erakogu

Peaminister Andrus Ansip väljendas riigikogu kõnepuldis oma veendumust, et Kristiina Ojuland ei ole varjanud oma kampaaniakulutusi ega võtnud vastu keelatud annetusi.

Ansip vastas Keskerakonna liikmete arupärimisele valimiskampaaniate rahastamise kohta ning riigikogu liige Kalev Kallo uuris täpsemalt, miks Euroopa Parlamendi saadik, reformierakondlane Kristiina Ojuland ei ole valimiskampaania kulude aruannet esitanud, nagu ta poleks üldse selleks raha kulutanud.

«Ja mida tema oleks pidanud siis deklareerima?» imestas Ansip ja tõmbas paralleeli Tallinna linnapea Edgar Savisaarega.

«Ma olen ma veendunud selles, et näiteks Edgar Savisaar ei ole maksnud mitte sentigi kainestusmaja avapidustuste kuludest. Ometi sai kainestusmaja avamispidustustest meediasündmus ja Edgar Savisaare valimiskampaania osa,» sõnas peaminister.

«Iseenesest minu isiklik seisukoht on, et pigem on korruptiivne poliitiku poolt valijatel või potentsiaalsetel valijatel kõhu täissöötmine kampaaniakuludena või siis, hoidku taevas selle eest, alkohoolsete jookide pakkumine. Üritustel, mida korraldatakse kas sünnipäevadena, mingite muude avalike üritustena, poliitiku kohalviibimine oli, on ja jääb ka tulevikus aktsepteeritavaks.»

Meedias ilmunud info põhjal tasus reformierakondlase Kristina Ojulandi 2007. aasta riigikogu valimiste eel 14. ja 24. veebruari ürituste eest tema nõuniku firma, Ojuland ega Reformierakond neid kulutusi ei deklareerinud. Reformierakond on need väited tagasi lükanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles