Ettevõtete koostöövõrgustik vähendab soolist ebavõrdsust

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaalminister Maret Maripuu.
Sotsiaalminister Maret Maripuu. Foto: Peeter Langovits.

Sotsiaalministeeriumi algatusel alustab tegevust ettevõtete soolise võrdõiguslikkuse võrgustik, mille eesmärgiks on toetada ühiseid pingutusi soolise ebavõrdsuse vähendamiseks ning luua foorum sellealase teabe ja kogemuste jagamiseks

Sotsiaalminister Maret Maripuu sõnul aitab võrgustik kaasa Eesti stabiilsele arengule. «Kuigi suur hulk naisi osaleb aktiivselt tööturul, on Eestis naiste ja meeste palgavahe Euroopa Liidu suurim, ulatudes 25 protsenini. Ometi olen kindel, et nii naised kui mehed teevad oma tööd võrdselt suure pühendumusega, sooviga hästi hakkama saada ja saavutada häid tulemusi,» ütles minister.



Sotsiaalministeerium on viimase aasta jooksul koostöös prantsuse ekspertidega korraldanud seminare ja ümarlaudu, et pakkuda tööandjatele tuge soolise võrdõiguslikkuse temaatikas orienteerumiseks ning vastavate põhimõtete rakendamiseks oma organisatsioonis. Loodava võrgustiku baasiks on ühelt poolt Prantsuse-Eesti partnerlusprojekti käigus loodud materjalid ja teisalt selles osalenute poolt üles näidatud huvi teema ning edasise koostöö vastu. Organisatsioonide esindajatel on võrgustiku liikmetena lisaks omavahelisele koostööle ning kogemuste vahetamisele võimalus teha ettepanekuid riigipoolsete meetmete väljatöötamiseks soolise võrdõiguslikkuse edendamiseks.



Sotsiaalministeeriumi soolise võrdõiguslikkuse osakonna juhataja Kadi Viigi sõnul on ka Eesti ettevõtted jõudnud arusaamisele, et soolise võrdõiguslikkuse edendamine ettevõttes tasub ära. «Motiivid on erinevad - kellel on nais- või meestöötajad ülekaalus ning soov personali tasakaalustada, kes soovib tööandjana atraktiivsemaks saada või võimalikke probleeme ennetada,» lisas ta.



Sotsiaalministeeriumi algatusel loodav võrgustik ühendab nii avaliku, era- kui ka kolmanda sektori tööandjate ja töötajate esindajaid, nende esindusorganisatsioone ning teisi huvirühmasid.



Kommentaarid
Copy
Tagasi üles