Keskerakonnal on suurim valimiskampaania võlg

Urmas Seaver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna õhupallid.
Keskerakonna õhupallid. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Keskerakonnal on kohalike valimiste kampaania aruande kohaselt teistest erakondadest märgatavalt enam tasumata arveid ning nende võla suurus on 8,9 miljonit krooni.

Erakonna kampaania hinnaks kujunes ligi 11 miljonit krooni ning sellest 8,9 miljonit on esialgu tasumata. Lisaks tegid ligi 100 keskerakondlast kampaaniaid oma nime all ning nende kogukulu oli pisut üle miljoni krooni ja maksmata arveid on ligi 62 000 krooni.

Suurima isikliku kampaania tegi 84 320 krooni eest Tallinna linnavolikogu esimees Toomas Vitsut.

Erakonna ja isiklike kampnaaniate peale kulus keskerakondlastel seega kokku veidi üle 12 miljoni krooni, millest lõviosa ehk 9,8 miljonit krooni kulus kõikvõimalikule reklaamile ajalehtedes, ajakirjades, raadios, teles, internetis ning reklaamtrükistele.

Suurima võlana on üleval 5,5 miljoni krooni tasumine Paavo Pettai reklaamiagentuurile Midfield OÜ.

Reformierakonna kampaania läks ühtekokku maksma 12,8 miljonit krooni, millest 12,6 miljonit krooni oli partei kampaania maksumus ning ligi 200 000 krooni kulus erakonna nimekirjas kandideerinud inimeste isiklikele kampaaniatele.

Reformierakonnal on esialgu tasumata arveid 5,5 miljonit krooni. Reklaamtrükistele, tele- ja raadioreklaamile ning reklaamile ajalehtedes ja ajakirjades kulus oravaparteil ligi 8,1 miljonit krooni.

Isamaa ja Res Publica Liidul (IRL) kulus kohalike omavalitsuste volikogude valimiste kampaaniaks 8,1 miljonit krooni, millest ligi 6 miljonit krooni on parteil esialgu tasumata.

Reklaamidele teles, raadios, ajalehtedes ja ajakirjades ning reklaamtrükistele kulus erakonnal ligi 5,6 miljonit krooni.

Sotsiaaldemokraatlikul Erakonnal (SDE) kulus kohalike valimiste kampaaniaks 3,06 miljonit, millest tasumata on esialgu 2,2 miljonit.

Rohelistel kulus 1,56 miljonit krooni, kuid erinevalt teistest suurtest parteidest neil tasumata arveid pole.

Rahvaliidu valimiskampaania läks aga maksma 588 000 krooni, millest tasumata on praeguseks umbes 164 000 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles