Valitsus eraldab 8,5 miljonit krooni NATO tippkohtumise ettevalmistamiseks

Urmas Seaver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters / Scanpix

Vabariigi valitsus kavatseb siseministeeriumile ja välisministeeriumile eraldada kokku 8,5 miljonit krooni, et ministeeriumid saaksid hakata tegema ettevalmistusi aprillis Tallinnas toimuva NATO tippkohtumise jaoks.

Siseministeeriumile eraldatakse peatselt valitsuse istungile jõudva eelnõu kohaselt 7,3 miljonit krooni ning välisministeeriumile 1,2 miljonit krooni.

Siseministeerium vajab sel aastal vahendeid julgeoleku tagamiseks oluliste seadmete soetamiseks ja ettevalmistuste tegemiseks ning esmatähtsaks on sidesüsteemide parendused. Eelnõu seletuskirja kohaselt on tegemist Eestis esimest korda nii suurt turvalisust ja julgeolekut nõudva rahvusvahelise suurüritusega, mis seab eriti ranged julgeoleku ja turvalisuse kriteeriumid.

Eeldatavalt võib 22. ja 23. aprillil toimuvale NATO liikmesriikide mitteametlikule kohtumisele Tallinna oodata kuni 55 riigi välisministreid ja kõrgetasemelisi esindajaid koos delegatsioonidega ning lisaks 300-400 ajakirjanikku. Kohtumisel on plaanis muuhulgas arutada Afganistani sõja jätkamise üle.

Välisministeerium teeb põhiosa vajalikest kulutustest NATO liikmesriikide välisministrite mitteametliku kohtumise korraldamiseks 2010. aastal, kuid vajab selleks aastaks vahendeid, et katta ettevalmistava töörühma tegevuskulusid.

Selleks tuleb soetada 4 sülearvutit, 4 laua- ja 4 mobiiltelefoni. Samuti tuleb välisministeeriumil sel aastal ette valmistada konverentsi- ja meediakeskus ning välja töötada ürituse logo, mida saaks kasutada trükiste, meenete ja ruumide kujunduses.

Välisminister Urmas Paet on varem öelnud, et ürituse korraldamine läheb Eestile ühtekokku maksma 70 miljonit krooni ning toob Tallinna kesklinna kaasa liikumis- ja liikluspiiranguid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles