EELK kirikuvalitsus jätkab endises koosseisus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EELK peapiiskop Andres Põder.
EELK peapiiskop Andres Põder. Foto: Peeter Langovits.

Eesti Evangeelse Luterliku Kirku (EELK) kirikukogu valis teisipäeval Tallinnas toimunud 28. istungjärgul neljaks järgnevaks aastaks tagasi konsistooriumi ehk kirikuvalitsuse senise kooseisu.

Peapiiskop Andres Põder ja piiskop Einar Soone on konsistooriumi liikmed ameti poolest, teatas EELK konsistoorium BNSile.

Kirikuvalitsuses jätkavad ka kantsler Urmas Viilma, assessor Joel Luhamets, assessor Tiit Salumäe, assessor Ove Sander ja Mati Maanas.

Viilma juhib kirikuvalituse kantseleid ja kiriku majanduselu, Luhamets kirikliku hoolekandetöö ja misjoni valdkonda, Salumäe välissuhete, kultuuri- ja kommunikatsiooni valdkonda, Sander kasvatus- ja haridusvaldkonda ning Maanas kinnis- ja muinsusvarade valdkonda.

Lisaks konsistooriumi valimisele käsitles kirikukogu EELK arengukava aruannet ja arutas konsistooriumi 2010. aasta eelarvet, mille menetlemine jätkub kolmapäeval. Kolmapäeval valib kirikukogu järgnevaks neljaks aastaks teised kiriku tööorganid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles