Briti teadlased: arvatust palju enam lapsi on seagripi läbi põdenud

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ampull seagripivaktsiini Pandemrixiga.
Ampull seagripivaktsiini Pandemrixiga. Foto: AFP / Scanpix

Inglismaal tehtud vereanalüüsid näitavad, et paljud inimesed on seagrippi põdenud juba haiguse esimese laine ajal enne sel suvel puhkenud teist lainet.

See võib selgitada, miks haiguse teise laine ajal sel suvel H1N1 juhtumeid nii massiliselt ei esinenud, kirjutas Telegraph.co.uk.

Briti tervisekaitseagentuuri teadlased tegid Londoni ja West Midlandsi (mis olid suvise haiguspuhangu tulipunktid) laste vereanalüüside põhjal kindlaks, et kolmandikul nende piirkondade lastest olid veres juba olemas viiruse antikehad, mis viitab, et nad olid juba varem nakatunud.

Üle kogu riigi olid antikehad olemas igal viiendal kooliealisel lapsel, kuid pooltel neist ei pruukinud esineda haiguse sümptomeid.

Professor Maria Zamboni sõnul oleks rumal eeldada, et riigis haigusepuhangu uusi juhtumeid ei tule. Tema sõnul võib arvata, et H1N1 epideemiapuhangu järel võib riiki pärast jõule oodata tavalise talvise gripi puhang.

Tervisekaitseagentuuri professori John Watsoni sõnul on võimatu hinnata laste puhul individuaalset haigusesse nakatumise riski.

Seagripivastast vaktsineerimisprogrammi laiendatakse ühendkuningriigis praegu kõigile tervetele alla viie aasta vanustele lastele, kuna nemad on haigusesse nakatumise riskigrupp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles