Abilinnapea: võidusamba ehitusluba oleneb puuduste kõrvaldamisest

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabadussõja võidusammas.
Vabadussõja võidusammas. Foto: Samba autorid

Tallinna abilinnapea Taavi Aas leiab, et Vabadussõja võidusamba teise etapi ehitusloa väljastamine võiks toimuda järgmisel nädalal, sest parandada on jäänud vaid mõned üksikud puudused.

Taavi Aasa sõnul on praktika näidanud, et taolised puudused kõrvaldatakse ühe nädala jooksul, vahendas Raepress.

Aas nendib, et linnaplaneerijate koostöö projekteerijatega on olnud asjalik ja enamik esialgu üles kerkinud probleemidest on tänaseks lahenduse leidnud.

«Täpsustamist vajavad veel mõned inimeste ohutusega seotud küsimused ja valguslahendustega seotu ning  linn on valmis andma teise etapi ehitusluba. Võidusamba valgustus on ülimalt oluline kogu kompleksi jaoks, sest valdav osa aastast on meil  pimedat aega ja ka siis peab sammas välja nägema väärikas,» ütles Aas.

Kolmanda etapi ehitusloa andmine seisab aga samba enda tehnilise projekti taga, mida pole linnavalitsusele esitatud. On näidatud vaid eskiisjooniseid, mille põhjal pole võimalik ehitada.

«Kui laps joonistab paberile maja, siis on see papale-mammale küll  armas vaadata, kuid selle pildi järgi pole võimalik maja valmis ehitada. Kui ikka projekti ei ole, siis ei ole millelegi ehitusluba anda,» ütles Taavi Aas.

«Ilmselt ei ole kaitseministeeriumil  kui tellijal siiani selget klaasplokkide sambale paigaldamise tehnilisest lahendust või on tekkinud klaasimeistritel klaasplokkide tähtaegse valmissaamisega probleeme, mis võib olla tegelik põhjus samba tähtaegse valmimise  edasilükkamiseks,» nentis Aas.

«Me oleme teinud ministeeriumiga igakülgset koostööd. Vabadussõja monument on linnaplaneerimisameti üks prioriteete ning sellega seonduvate toimingute läbiviimisel teevad inimesed kõik endast oleneva tähtaegades püsimiseks,» lisas Aas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles